"نشست بررسی همکاریهای مشترک ایران و چین در صنعت آسانسور و پلهبرقی، در محل اتاق بازرگانی تهران برگزار شد. این نشست با هماهنگی دفتر پروژه چین در اتاق تهران و واحد امور تشکلها و مسئولیت اجتماعی اتاق تهران برپا شد و فرصتی بود تا برای نخستینبار، دو تشکل تخصصی این صنعت از هر دو کشور دور میز مذاکره و گفتوگو بنشینند.
در نشست مشترک سندیکای صنایع آسانسور و پله برقی ایران و انجمن تجاری آسانسور شانگهای چین که با حضور دبیرکل اتاق تهران، مدیر پروژه چین در اتاق تهران و نیز مدیر امور تشکلها و مسئولیت اجتماعی این اتاق برگزار شد، مقامات دو اتحادیه پس از رایزنی پیرامون ظرفیتهای همکاری و نیز امکان ایجاد بازارهای مشترک تجاری در منطقه، در خصوص انعقاد تفاهمنامه همکاری میان دو طرف به توافق رسیدند."
همکاری ایران و چین
"دبیرکل اتاق تهران در این نشست، با توضیح اینکه جایگاه و نقش کشور چین در توسعه اقتصادی جهان بیبدیل است، گفت: از همین رو، اتاق بازرگانی تهران با ایجاد دفتر پروژه چین، در اندیشه استفاده از ظرفیتهای همکاری و توسعه مناسبات اقتصادی میان بخشخصوصی دو کشور است.
بهمن عشقی با اشاره به توسعه صنعت ساختمان در ایران طی دهههای گذشته، افزود: همراه با گسترش روز افزون این بخش، طی دستکم دو دهه اخیر صنعت آسانسور در ایران نیز توسعه فزایندهای یافت به گونهای که در حال حاضر تولید و تجارت در این بخش حرف زیادی برای گفتن دارد و امکان رقابت با کشورهای دیگر فراهم است.
دبیرکل اتاق تهران به نصب حدود ۴۰۰ هزار اجرا آسانسور طی سال گذشته در کشور اشاره کرده و افزود: آمار نشان میدهد که میزان نصب و تجهیز ساختمانها در ایران به آسانسور در مقایسه با اروپا و آفریقا بالاتر است.
وی با استناد به آمار و اطلاعات به دست آمده از سندیکای صنایع آسانسور و پله برقی ایران، گفت: ایران پس از چین، آمریکا و هند چهارمین مصرفکننده بزرگ آسانسور و تجیزات وابسته در جهان است.
عشقی در ادامه، همکاری و همپوشانی تولید و تجارت در این صنعت از سوی کارآفرینان دو کشور ایران و چین را گامی بزرگ برای دسترسی به بازار غرب آسیا عنوان کرد و افزود: ظرفیت ساخت و خدمات آسانسور در ایران اگر در کنار توانمندیهای صنعتی و مالی چین قرار گیرد، میتواند همبستگی بیشتر دولتهای دو کشور را نیز به همراه داشته باشد.
وی در پایان، با اشاره به عضویت سندیکای صنایع آسانسور و پله برقی ایران و نیز صنعتگران و کارآفرینان این بخش در اتاق تهران، افزود: نهاد بخش خصوصی ایران که اتاق تهران پرچمدار آن است، برنامههای توسعهای برای تقویت همکاریهای تجاری و اقتصادی میان دو کشور ایران و چین در دست دارد"
چین مهمترین شریک ایران در صنعت آسانسور
رییس سندیکای صنایع آسانسور و پله برقی ایران نیز در این نشست، استفاده از سرمایهگذاری مستقیم خارجی، در کنار رونق تولید و صادرات محصولات به کشورهای منطقه را جدیترین بحثهای میان هر دو اتحادیه صنعت آسانسور عنوان کرد.
محمدرضا زهرهوندی با اشاره به موقعیت جغرافیایی ایران در منطقه و دسترسی به بازار عمدتا مصرفکننده کشورهای همسایه، افزود: در حال حاضر، ایران در زمینه صادرات خدمات فنی و مهندسی در میان کشورهای پیشرو قرار دارد و تعامل و همکاری صنایع آسانسور دو کشور ایران و چین میتواند به توسعه این صنعت در هر دو کشور کمک فزایندهای کند.
عضو هیات نمایندگان اتاق تهران در ادامه به بیان توضیحاتی در خصوص سندیکای صنایع آسانسور و پله برقی ایران پرداخت و گفت: این سندیکا تنها تشکل ملی در صنعت آسانسور ایران است که فعالیت خود را از ۱۸ سال پیش آغاز کرد.
به گفته وی در حال حاضر، نزدیک به ۱۳۰۰ شرکت فعال در صنعت آسانسور در عضویت این سندیکا هستند در حالی که حدود ۵۰۰ هزار صنعتگر و نزدیک به ۱۷۰ هزار نصاب آسانسور نیز به عضویت آن درآمده اند.
زهرهوندی با بیان اینکه مهمترین شریک تجاری ایران در صنعت آسانسور، کشور چین است، از آمادگی سندیکای صنایع آسانسور و پله برقی ایران برای انعقاد تفاهمنامه همکاری با انجمن تجاری آسانسور شانگهای چین خبر داد.
شرکت آسانسور و پله برقی دیبا صعود
معاون دبیرکل انجمن مشاوره آسانسور شانگهای چین نیز در این نشست طی سخنانی از آمادگی این انجمن برای همکاری با سندیکای طراحی آسانسور و پله برقی ایران خبر داد.
«فن ژو» با بیان اینکه صنعت آسانسور در چین از کپیبرداری تا ابداع و نوآوری را پوشش میدهد، افزود: در حال حاضر تولیدات این بخش در چین از استانداردهای روز اروپا تبعیت میکند، در حالی که قوانین استاندارد دولت چین به مراتب سختگیرانهتر است.
وی شناسایی و کشف بازارهای جدید را یکی از اهداف انجمن تجاری آسانسور شانگهای عنوان کرد و افزود: همکاری با صنایع آسانسور ایران میتواند راهی برای حضور مشترک دو کشور در بازارهای سوم باشد.
معاون دبیرکل انجمن تجاری آسانسور شانگهای با بیان اینکه این انجمن در سال ۱۹۸۸ تاسیس شده است، افزود: در حال حاضر ۲۸۰۰ شرکت فعال در حوزه ساخت کامل آسانسور، قطعات و نیز نصابها و تجهیزکنندگان در عضویت این انجمن هستند. به گفته وی، در حال حاضر ۲۵۰ هزار دستگاه آسانسور در شانگهای نصب و فعال است.
در این دیدار مقرر شد یک تفاهمنامه همکاری برای امضای بین طرفین تدوین و برای امضا آماده شود.